Flickan bakom muren
En musikal om Israel/Palestina

 

Länkar


Intresserad av musikalen?

Nu finns det ett tryckt material med musikalen "Flickan bakom muren" att beställa. Om du är intresserad av musikalen eller av att sätta upp den kan du läsa under rubriken nedan. Skriv och berätta vem du är, varför du är intresserad av musikalen och vad du ska ha materialet till.


Ett musikalpaket

Musikalen är ca 70 minuter lång. Det behövs 15-20 skådespelare, gärna en kör och piano för att sätta upp den. Om det finns trummor, flöjt och fiol att tillgå kan man även gärna använda sig av dessa. Musikalen är skriven för att kunna spelas upp i vilket rum som helst, antingen på en stor scen eller i ett litet rum där publiken kommer nära skådespelarna.

Musikalen kan ges som en hel föreställning med samtal och diskussion efteråt eller ges som en temadag på skolor med värderingsövningar och samtal i mindre grupper. Föreställningen kan även framföras i kortare version under en gudstjänst.

Några tankar till rekvisita: Dramat utspelas hos en palestinsk och en israelisk familj samt vid muren och checkpointen in till Betlehem. Ett sätt att tydliggöra de två familjerna är att hänga upp en israelisk och en palestinsk flagga ovanför familjernas hem. Den palestinska familjen har kläder i rött, svart, vitt eller grönt, den palestinska flaggans färger. Den israeliska familjen har kläder i blått eller vitt, den israeliska flaggans färger. Muren är byggd av ett tygstycke på två pinnar eller en hård pappkartong som två personer kan flytta fram och tillbaka på scenen.

Till musikalen "Flickan bakom muren" finns det ett tryckt häfte med manus och noter, en cd-skiva med sånger ur musikalen och inspelade nyhetsreferat, bildspel, en gudstjänstordning och olika idéer till en rättvisegudstjänst, värderingsövningar och samtalsfrågor, förslag till repetitionsschema, förslag till programhäfte och affischer till musikalen. Klicka här för att komma till nerladdningssidan.

Flickan bakom muren är ett samarbete med studieförbundet Bilda. Flickan bakom muren har finansierats med stöd från Sida, Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete. Sida delar inte nödvändigtvis de åsikter som här framförs. Ansvaret för innehållet är uteslutande författarnas.


Kontaktpersoner:

Studieförbundet Bilda
anna.ronnlund@bilda.nu
 
Maria och Andreas Rönnedal
maria@alvsjokyrkan.se


Vi tycker att det vore jätteroligt om musikalen kan få fortsätta att leva ett eget liv och ge andra grupper lust och inspiration till att fortsätta framföra musikalen. Lycka till!


Hälsningar

Från alla oss som jobbat med Flickan bakom muren

© 2006 - Flickan bakom muren